Wat te doen op Zwarte-Zaterdag ?

De Amerikanen hebben ‘black Friday’, de dag van de grote uitverkoop, waar duizenden mensen vechten voor koopjes. Wij vechten niet maar vertrekken massaal naar het buitenland op zwarte zaterdag.

1 augustus 2015

Zaterdag 1 augustus is het zover. Duizenden mensen zullen vertrekken naar hun vakantiebestemming. Ondanks de gespreide vakanties blijft dit een niet te vermijden feit. Vooral de vrij- en zaterdagen zijn het drukste. Niet alleen hebben we dan te maken met filevorming op de wegen maar ook de wegrestaurants en toiletten zijn overvol. Midden in de nacht vertrekken heeft op die dag weinig zin omdat heel Frankrijk ook op vakantie gaat.

Heen- en terugreis

Met de Zwarte Zaterdagen in 2015 betekent het weer dat er drukke dagen op komst zijn in met name juli en augustus, ook de terugreis zal zorgen voor opstoppingen. Je kan natuurlijk beter vertrekken op een doordeweekse dag of een zondag. Lukt dat niet, houdt dan de verkeersinformatie goed in de gaten.

Franse wegen

Niet iedereen rijdt of vertrouwt volledig met navigatie. Maar helaas is de Franse bewegwijzering niet altijd even handig. Wel is het handig om de flitscontrole op de navigatie uit te zetten, de Fransen beboeten dit streng. De keuze voor een tolweg Peage of geen tolweg niet altijd makkelijk. Maar voordat je de tolweg opgaat er altijd een afslag genoemd Section à Péage, zodat je alsnog kan kiezen voor een gratis weg.

Op de tolwegen geld teen maximum snelheid van 130 km/pu.

Bereken hier de kosten van de tolwegen op weg naar jouw vakantie

Handige tips

Tenslotte nog wat praktische tips om je reis zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen:

  • Zorg voor voldoende eten en drinken onderweg.
  • Houd de kaart erbij voor het geval dat de navigatie niet helemaal duidelijk is.
  • Houdt regelmatig plas- ren rust pauzes.
  • De tolpoorten zijn het drukste, probeer deze te vermijden.
  • Lukt dat niet, betaal met creditcard, deze poorten gaan een stukje sneller.
  • Met télépéage rijdt je op rekening, je kan dan vaak meteen doorrijden. De kosten zijn ongeveer 20 euro voor een maand.
  • Tank op tijd. Zeker met de warmte en het steeds weer optrekken gaat de benzine er sneller door heen dan wenselijk.
  • Ook de airco slurpt benzine, het is beter om deze uit te zetten.
  • En houd de file-informatie voor zwarte zaterdag goed in de gaten.

Ook is het verstandig om in het buitenland gebruik te maken van Wi-Fi, aangezien roaming (internetten in het buitenland via je abonnement) voor hoge rekeningen kan zorgen.

Dan rest ons niets dan je een hele fijne vakantie toe te wensen.

Bon Voyage.