Voor de thuisblijvers: Een dagje Amsterdam met een bezoek aan Theater Bellavue of Toomler

Een van de mooiste steden ter wereld

Voor een bezoek aan een prachtige stad hoef je helemaal niet naar het buitenland. Onze eigen hoofdstad, Amsterdam, wordt beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld. En er is zoveel te doen! Naast dé bekende touristen-highlights, heeft de stad nog heel veel meer te bieden, helemaal op cultureel gebied. Theaters ten overvloede in Amsterdam. Een van de bekendsten is het enorme Carré, maar kleinere theatertjes kunnen minstens zo leuk zijn. Kaartjes zijn vaak heel goedkoop, de sfeer geweldig en de voorstellingen die er spelen goed en verrassend.

Theater Bellevu

Aan de gezellige Leidse kade, staat theater Bellevue. Er zijn drie zalen die elk iets anders te bieden hebben. In de grote zaal vind je bijvoorbeeld regelmatig dans of muziektheater, de kleine zaal biedt een podium aan beginnende cabaretiers en kleinkunstenaars. Het theatertje is slechts een paar stappen verwijderd van het Leidseplein, waar je voor aanvang van de voorstelling lekker kunt eten. In het pand van Bellevue zelf zit de Snoeshaan, een sfeervol cafeetje waar je onder het genot van een drankje na kunt praten over de verrassende voorstelling die je net gezien hebt.

theater

Toomler

In Amsterdam-Zuid (naast het Hilton Hotel) vind je het bekendste theatercafé van Nederland, Toomler. Toomler is de thuisbasis van Comedytrain, dat op zijn beurt weer hét keurmerk van stand-up comedy in Nederland is. Grote namen als Najib Amhali, Theo Maassen en Jan-Jaap van der Wal spelen er of hebben er gespeeld, maar ook jong talent krijgt er volop de kans om op te treden. Een avondje Toomler kan niet anders dan verrassend zijn. Bij een show van Comedytrain krijg je meerde stand-uppers te zien, maar het is altijd een verrassing wie. De bar is tijdens de show gewoon geopend en na afloop blijven ze net zo lang open als dat   het gezellig is.

toomler