Vakantieboerderijen in Nederland

Vakantieboerderijen

Benieuwd hoe het boerenleven eruit ziet in Nederland? Ga dan eens op vakantie bij de boer. Er zijn veel boeren die een gedeelte van het erf hebben ingericht als camping. Voor kinderen is het naast leuk ook een hele leerzame vakantie. Zij leren namelijk alles over het boerenleven en de dieren die er rond lopen. Kinderen zullen zich daarnaast geen moment vervelen, want met alle ruimte op een boerderij valt er genoeg te ontdekken in de speelschuur of ze rijden een stukje mee met de boer op de trekker.

De rust van het platteland en het contact met de dieren en de natuur zijn daarnaast voor veel mensen een oase van rust. In de landelijke omgeving zijn vaak ook mooie fietstochten of lange wandelingen door de natuur te maken. Het voordeel van kamperen bij de boer is dat ze vaak een klein terrein beschikbaar hebben, waardoor er slechts plaats is voor enkele gasten. Geen overbevolkte campings dus.

Voor een boerenvakantie kunt u in Nederland op heel veel verschillende plekken terecht. Of u nu dichtbij de zee wilt zitten in Zeeland of juist midden op de Veluwe, bijna in elk gebied zijn er wel boerencampings te vinden. Kamperen is ook nog eens een hele duurzame vorm van vakantie. Wanneer je kiest om bij een biologische boer te verblijven, houden zij daarnaast ook in al hun activiteiten rekening met het welzijn van de dieren en met de natuur.