Tips voor thuisblijvers

dagje uitNiet iedereen gaat op reis naar het buitenland, want ook in Nederland kun je het vakantiegevoel creëren met leuke uitstapjes. Of je nu met kinderen bent, alleen of met zijn tweeën, Nederland is veelzijdig dus er is voor iedereen wel wat wils. Weer of geen weer, met of zonder budget. Met de volgende tips hoeven de thuisblijvers zich niet te vervelen.

Strand of stadsstrand
Lig je op vakantie het liefst hele dagen aan het strand? Dat kan in Nederland natuurlijk ook, mits het weer meezit natuurlijk. Nederland heeft namelijk een kustlijn van 523 kilometer lang. Voor mensen in de grote stad is een dagje aan het water ook vaak dichtbij, doordat daar steeds meer stadstrandjes opduiken.

Culturele uitstapjes
Als het minder mooi weer is of je bent liever iets actiever, dan heeft Nederland ook heel veel culturele bezienswaardigheden. Dit varieert van bijzondere architectuur (denk aan Rotterdam) tot musea. Een cultureel uitstapje kan daarnaast gecombineerd worden met een lunch, diner of een middagje shoppen in de stad.

Picknicken
Een grote mand met lekkers, een kleedje en wat leuke spelletjes mee, meer heb je niet nodig voor een (goedkoop) middagje picknicken in het park. Ook heel leuk om met een groep vrienden in het park een barbecue te organiseren. Stokbroodje, vlees en een (plastic) flesje wijn erbij en het is al snel gezellig. Check dan wel eerst even in welk park het toegestaan is om te barbecueën.

Pretparken
Of je van snelle achtbanen houdt of liever kijkt naar al het moois om je heen, er is voor iedereen wel wat te beleven in een pretpark. Ouders genieten vaak al als de kinderen genieten en dat is in een pretpark geen probleem. Ze kunnen rondrennen en de achtbanen zijn natuurlijk heel erg spannend. Voor de kleine kinderen zijn er vaak speciale attracties. Een grote (binnen)speeltuin kan ook een leuk dagje uit zijn met kinderen.

Zoek de natuur op
Nederland heeft ook hele mooie natuur. Denk eens aan de Biesbos of de Veluwe. Met een kaart in de broekzak of een app op je smartphone kun je daar schitterende wandelingen maken of een oer-Hollandse fietstocht. Ga je voor nog iets actievers dan kun je op bepaalde plekken ook  kanoën, vlotten bouwen of mountainbiken.

Zoek het dichtbij
Vaak denken we bij een dagje uit meteen aan iets waar we voor moeten reizen. We vergeten dan dat in de buurt ook vaak genoeg te zien is. Ontdek je buurt weer opnieuw door een lange wandeling te maken en goed om je heen te kijken. Bezoek dat bijzondere dorp een paar kilometer verderop eens op de fiets en geniet van de omgeving. Misschien ben je ook nog nooit in dat ene museum in de stad geweest? Zie de thuisblijf vakantie als het moment om dit soort bezoekjes nu eens echt te doen.