Nederlanders boeken nu al massaal hun wintersportvakantie

wintersport boeken

wintersport boeken

Door de vroege kou en de eerste sneeuw in Nederland, krijgen Nederlanders nu al zin in de wintersportvakantie. Er is sprake van een vroege piek in het aantal boekingen voor wintersport en we gaan ook daadwerkelijk vroeger weg dan in voorgaande jaren.

Het koude weer van de laatste dagen zorgt ervoor dat Nederlanders massaal op zoek gaan naar de sneeuwhoogte in skigebieden en hun reis alvast boeken. Zo ziet reisorganisatie Otraveo het aantal vliegtickets naar populaire wintersportplekken op dit moment met bijna 40% stijgen ten opzichte van vorig jaar.

Daarnaast blijkt uit data van Vliegtickets.nl en WTC.nl dat mensen hun wintersportvakantie ook eerder plaats laten vinden dan gebruikelijk. In voorgaande jaren kozen de meeste Nederlanders de voorjaarsvakantie uit voor de wintersport, nu willen de meeste mensen nog voor de jaarwisseling richtingen de skigebieden reizen.

Meestal wordt juist verondersteld dat mensen in koude periodes juist verlangen naar de zon. “Dat klopt ook. Maar zonnige bestemmingen zijn meestal duurder”, legt Sander van Veen van reisorganisatie Otravo uit. “Zeker als je voor de Kerst nog weg wilt, of in februari en maart. En je moet vaak verder weg voor wat zonnestralen.”

Als je ook plannen hebt om deze winter of wintersport te gaan, is het dus verstandig om nu alvast te boeken. Daarmee voorkom je teleurstellingen en bovendien kun je nog profiteren van eventuele aanbiedingen en vroegboekkortingen.