Nederland op de fiets verkennen

fietsen

Nederland is het perfecte land om op fietsvakantie te gaan. Er zijn namelijk veel (goed onderhouden) fietspaden. Er zijn geen grote bergen om tegen omhoog te fietsen, dus ook met kinderen is een fietsvakantie geen hele grote opgave. Voor de langere stukken kan gewoon de trein gepakt worden. Fietsen mogen tegen een kleine bijdrage namelijk mee reizen in de Nederlandse treinen.

Je kunt vooraf precies je routes uitstippelen en je overnachtingen alvast regelen, maar veel leuker is het om gewoon maar te zien waar je terecht komt. Het is natuurlijk wel handig om ongeveer te bepalen welke gebieden je van Nederland wilt bezoeken tijdens de reis, maar de exacte locaties bepaal je dan ter plaatse. Blijkt er meer te zien in de omgeving dan gedacht, dan kun je ook rustig een dagje langer blijven. Heerlijk ontspannen dus!

Neem een tentje mee en er zijn heel veel leuke (boerderij)campings waar ze een plekje hebben voor trekkers die na 1 of 2 nachten weer vertrekken. Overnachten in een hotel of hostel kan natuurlijk. In het hoogseizoen is het verstandig om adressen van verschillende hostels of hotels op te schrijven. Weet je ongeveer waar je aan het eind van de middag strand, dan bel je alvast even om te informeren of er nog bedden vrij zijn, zo niet dan wijzig je de route.

Fietsen is een hele duurzame vorm van reizen, er is immers geen uitstoot. Voor een fietsvakantie heb je naast een goede fiets en fietstassen natuurlijk recente kaarten van de Nederlandse fietspaden nodig. Mocht je toch verdwalen, kies dan altijd de weg die een beetje omhoog gaat. Mocht je dan verkeerd zitten, hoef je alleen maar af te dalen.