Macedonië goedkoopste vakantieland in Europa, Noorwegen het duurste

macedonie

macedonie

Wie op zoek is naar een goedkope vakantie in Europa, kan het beste naar Macedonië afreizen. Dat land is vaak de helft goedkoper dan Nederland of andere Europese landen. Voor wie low-budget op pad wil gaan, is Noorwegen echter geen optie. Binnen Europa is Noorwegen verreweg het duurste vakantieland. De prijzen van vakantie-uitgaven als horeca, vervoer, voedsel en drank liggen daar bijna 70% hoger dan in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.

Naast Noorwegen zijn ook de andere Scandinavische landen zeer duur, door de hoge accijnzen die er gelden op alcohol en tabel en de hoge prijzen in de supermarkt. Behalve Scandinavië ben je ook in Zwitserland niet goedkoop uit. De laatste maanden is een vakantie naar Zwitserland nog duurder geworden, omdat de Zwitserse frank flink in waarde is gestegen.

Ook vakantie bij onze zuiderburen is iets duurder van vakantie vieren in eigen land. De supermarktprijzen liggen in België hoger dan bij ons, vervoer is er juist wel goedkoper.

De goedkoopste bestemmingen zijn echter allemaal in Oost-Europa te vinden. Naast Macedonië zijn ook Albanië en Bulgarije erg goedkoop. Wie het liever dichter bij huis zoekt, maar wel goedkoop op vakantie wil, heeft Tsjechië en Polen als voordelige opties. Met onderstaande online tool kun je zelf de prijzen in verschillende landen vergelijken.