De zomer komt eraan

Het gaat beter in Nederland. De grootste dip van de economische crisis lijkt voorbij want we hebben met zijn allen weer zin in de zomervakantie.

Stijging vakantiegangers

Het NBTC-Nipo research heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar de vakantie-intenties van de Nederlandse bevolking. Sinds 2011 stijgt het aantal vakantieplannen weer met 150.000 Nederlanders ten opzichte van 2014.

Tweederde van de bevolking, dat zijn 10,7 miljoen Nederlanders, hebben vakantieplannen. Daarvan gaat 7,6 miljoen naar het buitenland, blijven 2,5 miljoen in eigen land en 600.000 hebben nog geen keuze gemaakt. Een van de redenen voor het grote aantal vakantiegangers zijn de economie en de koopkracht die de afgelopen twee jaar zijn gestegen.

Eigen land

De groei van de vakantieplannen gaan voornamelijk naar het buitenland. Er zijn meer plannen richting Spanje en ook de verre reizen nemen toe. Daarmee nemen de bezoekers voor eigen land af. Voor de toeristen in eigen land is de bungalow het meest in trek, ruim 1 miljoen spenderen hun zomervakantie in een Nederlandse bungalow.  De camping is een goede tweede.

Buitenlandse reizen

Frankrijk blijft de meest populaire vakantiebestemming. Dit jaar zullen ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders vertrekken naar  “le douce france”.

Spanje volgt als goede tweede met 1 miljoen toeristen en ongeveer 750.000 Nederlanders zijn van plan om vakantie in buurland Duitsland te vieren.

Last minute reizen

Bijna 30% van de vakantiegangers heeft nog niet geboekt. Hierbij spelen de weersverwachtingen en de last-minute aanbiedingen ook een rol. We hopen op een zonnige zomer in zowel het buiten- al in het binnenland.