Boek nu al je wintersportvakantie

wintersport-pakkage-actie

Natuurlijk heeft Nederland de mooiste plekjes om op vakantie te gaan. Maar voor echte wintersport zul je toch naar het buitenland moeten. Denk aan Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk. Wacht echter niet te lang met boeken! Voor je het weet, is dat ene appartementje net volgeboekt. Veel liefhebbers hebben namelijk nog voor de zomer de winter in hun bol.

wintersport-hut-piste

Boek op tijd om teleurstelling te voorkomen

Wintersporten in het hoogseizoen (de schoolvakanties) betekent vroeg boeken. Veel wintersporters die in deze periode op vakantie willen gaan, doen dat namelijk. Zij hebben al voor de zomer geboekt voor hun wintersportvakantie in de Kerst. Wil je jouw favoriete bestemming bereiken, dan moet je er dus wel op tijd bij zijn. Daarmee voorkom je ook dat je te maken krijgt met weinig aanbod en hoge prijzen.

Ook voor de weken in het laagseizoen (buiten de schoolvakanties) kun je beter nu boeken. Doe je dat namelijk vroeg in het najaar, dan profiteer je nog van leuke aanbiedingen of vroegboekkortingen. Nog wachten met het boeken in het laagseizoen kan natuurlijk, om zeker te weten waar de meeste sneeuw ligt bijvoorbeeld. Je hebt dan wel kans dat je langer moet zoeken naar een betaalbaar verblijf dat dicht bij de pistes ligt.

wintersport-outfit-piste

Eerst vroeg boeken dan vroeg je outfit scoren!

Als je dan je wintersport vroeg geboekt hebt, is het zinvol meteen in de wintersportkleding te duiken. Nu is het namelijk voor deze kleding nog het laagseizoen. Je bent daardoor goedkoper uit voor o.a. skibroeken en accessoires. Allemaal zaken waar je tijdens de wintersport niet zonder kunt onbezorgd van je vakantie genieten en blessures te voorkomen. Besteed daarom de nodige tijd aan je voorbereiding op de wintersport. Vergeet voordat je op wintersport gaat niet om de vakantiechecklist te doorlopen. Zo ga je met een gerust hart van huis weg.