5 vergeten plekken in Nederland die je gezien moet hebben

natuurlijk nederland

Wie dacht heel Nederland al ontdekt te hebben, heeft het mis. Nederland zit vol mooie plekken die zeker de moeite waard zijn om bezocht te worden, maar die nog lang niet iedereen kent.

1. Weerribben

Het Nationaal Park Weerribben ligt in Overijssel en is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Het bijzondere is dat het hele park door mensen is aangelegd, maar toch aanvoelt als pure natuur. Je kunt er onder andere fietsen, wandelen en varen.

weerribben

2. Schiermonnikoog

Misschien wel het meest ondergewaardeerde Waddeneiland is Schiermonnikoog. Het kleine eiland is een prima uitvalsbasis voor een mooie wandeling. Zo heeft Schiermonnikoog met het Oosterstrand het breedste strand van Nederland. Maar het eiland is meer dan alleen strand, zoals de Oosterkwelder, die lijkt op een prairie.

schiermonnikoog

3. Tiengemeten

Het laatste echte eiland van Zuid-Nederland is Tiengemeten. Waar andere eilanden inmiddels door middel van bruggen met het vasteland zijn verbonden, is dat voor Tiengemeten niet het geval. Het eiland kan nog steeds alleen bereikt worden met de pont. Het kost dus wat extra moeite om er te komen, maar het eilandje is zeker een bezoek waard.

tiengemeten

4. Kardinge

Op slechts 20 minuten fietsen van Groningen vinden we Kardinge, een divers natuurgebied. Je kunt er wandelen door de bossen, weilanden en moerassen en er is zelfs een speciaal hardloopparcours uitgezet. Daarnaast zijn er 2 plukbossen aangelegd, waar iedereen fruit mag plukken en elkaar kan ontmoeten.

natuurfoto Kardinge

5. Geuldal

Wie naar het Geuldal in Zuid-Limburg gaat, kan genieten van een typisch Limburgs landschap: bronnen, beekjes en heuvels. Er leven veel verschillende dieren en planten die een bezoek aan dit gebied zeker de moeite waard maken. Het gebied is geschikt om te wandelen of te fietsen.

geuldal

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken in Nederland dan alleen deze 5. Kijk eens op de website van Natuurmonumenten voor meer mooie plekken om te bezoeken.