10 ideeën om je vakantiefoto’s te verwerken

wat te doen met de vakantiefotos

Als je op vakantie bent geweest, kom je vaak terug met een camera vol foto’s van alle mooie dingen die je hebt gezien. Maar dat kun je allemaal met die foto’s doen? Hierbij 10 ideeën om je vakantiefoto’s te verwerken.

1. Fotoalbum

De eerste mogelijkheid is het maken van een fotoalbum. Hierdoor kun je veel foto’s bij elkaar bewaren die het verhaal van jouw vakantie vertellen. Je kunt het album daarnaast versieren met bijvoorbeeld notities en stickers.

klok met foto2. Klok

Een andere leuke mogelijkheid is om de mooiste foto uit te kiezen en te gebruiken als achtergrond voor een klok. Ben je in een andere tijdszone geweest? Dan kun je de klok ook op dat tijdstip zetten, zodat je steeds weer aan je vakantie herinnerd wordt.

3. Fotomuur

Wanneer je niet kunt kiezen of een fotoalbum niet origineel genoeg vindt, kun je ook kiezen voor een fotomuur. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, zo kun je verschillende foto’s in lijstjes aan de muur hangen, er een collage van maken, of foto’s af laten drukken op behang.

4. Canvas

Nog een idee om je foto aan de muur te hangen is op canvas. Het afdrukken van foto’s op canvas is erg populair en is een mooie persoonlijke vervanging voor bijvoorbeeld een schilderij. Je kunt kiezen voor één canvas, maar bijvoorbeeld ook voor een drieluik.

fotokalender5. Kalender

Een ander leuk idee is om je 12 mooiste foto’s uit te kiezen en er een maandkalender van te laten maken. Zo kun je elke maand weer even terug denken aan één van je mooiste vakantieherinneringen.

6. Fotomozaïek

De fotomozaïek is geschikt voor wie veel mooie foto’s heeft, maar weinig ruimte aan de muur. Een fotomozaïek is één grote foto, die is samengesteld uit kleinere foto’s. Met de software van EasyMoza kun je zelf online van jouw foto’s een mozaïek maken.

7. In een doos

Als je helemaal geen ruimte hebt om foto’s aan de muur te hangen, kun je ze ook in een doos stoppen, samen met andere herinneringen aan je vakantie, zoals vliegtickets en kaartjes. Neem hiervoor een mooi houten doosje en schilder er bijvoorbeel de naam van de stad of het land waar je geweest bent op.

tuinposteropmaat8. Tuinposter

Behalve binnen aan de muur, kun je je foto’s natuurlijk ook buiten ophangen, door het laten maken van een tuinposter. Het mooiste hiervoor is een foto van een landschap. Zo wordt je elke keer wanneer je in de tuin zit weer even herinnerd aan je vakantie.

9. Wereldkaart

Heb je al erg veel van de wereld gezien? Koop dan een wereldkaart! Hang deze aan de muur en prik er de leukste foto’s op van iedere plaats waar je bent geweest. Zo kun je in één oogopslag nog eens terug kijken op ál je vakanties.

10. Reisdagboek

Tot slot een idee voor als je van schrijven houdt: maak een reisdagboek. Schrijf al je belevenissen op en voeg de foto’s bij de verhalen. Als je verhaal klaar is, kun je het laten afdrukken, zodat je je verhalen altijd nog eens terug kunt lezen.

Genoeg mogelijkheden dus om creatief aan de slag te gaan met je vakantiefoto’s, zodat je ze niet voor niets hebt gemaakt. Veel plezier ermee!

reisdagboek